HJÆLP MOD ØJENFORKALKNING

I Århus Stiftstidende, søndag, den 15/3-98, under "Noter om Sundheden" stod følgende at læse om
øjenforkalkning:

"I Februar-nummeret af "Værn om Synet" har øjenlæge Hans Alrø Jørgensen et svar til en læser, der har problemer med det skarpe centralsyn, det man med et dårligt ord kalder forkalkning i øjet. Årsagen er ikke forkalkning, men dårlig ernæring af synscellerne.

Øjenlægen oplyser, at der måske i lige så høj grad er tale om affaldsstoffer, der hober sig op, og man mistænker ydre faktorer som ændring af kostvaner, emballering i plastic, tilsætningsstoffer og andre kemiske stoffer. For få ti-år siden så man kun ophobning af affaldsstoffer i nethinden i USA og Vesteuropa, men fx. aldrig i Japan. Men nu dukker de samme forandringer også op hos japanerne. Man ved også, at tobaksrygning og brug af sovepiller øger risikoen.

I visse tilfælde hjælper laserbehandling, men desværre ikke i alle. Derudover kender man ikke nogen målrettet medicinsk behandling, men man ved, at tilskud af vitaminer, især E-vitamin og A-vitamin, C- og B-vitaminer samt

mineralerne zink, mangan, kisel, krom og selen er gavnlige mod mange af de aldersforandringer, som rammer kroppens celler. Det drejer sig om at få så mange antioxidanter som muligt, især fra naturlige kilder som grønsager, frugter og krydderier

Da der kan være tale om ophobning af affaldsstoffer, kunne der være en gavnlig effekt at drikke Kombucha-te, der fremstilles hjemme ved hjælp af en Kombuchasvamp, der faktisk er en samling af en gærart og visse gavnlige bakterier. Den lægges i sødet te, og efter 8-10 dage har svampen, der er en hel kemisk fabrik, dannet en række yderst gavnlige kemiske stoffer, blandt andet vitaminer og stoffet glukuronsyre der er meget effektivt til at afgifte kroppen for bl.a. giftige metaller.

Under alle omstændigheder er det sundt at drikke Kombucha, og da den ikke kan købes i forretningerne, må man spørge sig for eller sætte en lille annonce i avisen, for mange mennesker har den i brug og vil sikkert gerne dele den med andre".
Mere>>